Categorieën

Recente artikelen

De Zuidpoort

  /  Eten & drinken   /  Let the party beGIN!

Let the party beGIN!

Naast een geruime keuze uit heerlijke gerechten en drankjes, heeft Sevenhills iets nieuws: een eigen gin. Deze alcoholische versnapering wordt in het restaurant in 3 varianten geserveerd: sweet, spicey & fresh. Helaas kan je hier niet meer bij Sevenhills zelf van genieten, maar niet getreurd, de gin is nu ook te bestellen in de Sevenhills webshop! De Zuidpoort geeft jou alvast een paar verfrissende recepten om thuis te genieten van de Sevenhills Gin. 


Bestel hier de Sevenhills Gin

Sevenhills Negroni

”De bitters zijn excellent voor de lever, de gin is slecht voor je. De twee houden elkaar in evenwicht.” zei Orson Welles, de wereldwijd bekende acteur en filmregisseur, over de Negroni cocktail tijdens zijn werk in Rome. Door deze uitspraak werd de Italiaanse aperitivo een wereldwijd succes. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds de meest bestelde cocktail van de Florijnse terassen. De Negroni cocktail is een makkelijk te maken, maar ook stevige cocktail, die je doet denken aan een Aperol Spritz. 

Wat heb je nodig?

 • Sevenhills gin (30ml)
 • Martini Rosso (30ml)
 • Campari (30ml)
 • Sinaasappelschilletje

Bereidingswijze

Vul een tumblerglas met ijsblokjes. Voeg daarna de Sevenhills gin, Martini Rosso en de Campari toe en roer dit gedurende 20 seconde rustig door. Garneer de de cocktail met een dungesneden schilletje sinaasappel. 


Foghorn GINger ale

De Foghorn is een klassieke cocktail die bekend is geworden door het Waldorf-Astoria hotel in New York. Het is een simpele mix van gin en ginger beer of ginger ale, wat je doet denken aan een Moscow Mule. Gemixt met ginger beer is het een iets pittigere cocktail die perfect aansluit bij de herfstperiode. Hou je toch meer van een iets zoetere variant? Mix de Sevenhills Gin dan met ginger ale! 

Wat heb je nodig?

 • Sevenhills Gin (50ml)
 • Ginger beer/ ginger ale (150ml)
 • Limoensap (5ml)
 • Limoenpartje (2)
 • Muntblaadje (1)

Bereidingswijze

Schenk de Sevenhills gin en de limoensap in een tumblerglas gevuld met ijs. Roer de mix gedurende 20 seconde op een rustige wijze. Voeg daarna de ginger beer/ ginger ale toe. Garneer de cocktail met 2 partjes limoen en een blaadje munt. 

Sevenhills Gin Tonic

Uiteraard mag de klassieke Gin Tonic niet ontbreken in dit lijstje. De Sevenhills Gin Tonic wordt in het restaurant in drie varianten geserveerd: sweet, fresh en spicey. Wij geven jou alvast een zoet recept om thuis te maken. Vooral voor beginnende Gin Tonic drinkers is de zoetere variant een aanrader. Zoete, fruitige gins doen het vaak goed bij zoete cocktail liefhebbers. Wij raden aan de gin met klein gesneden rood fruit te garneren zoals aardbeien. Ook lekker is om een klein beetje zwarte peper toe te voegen. Hierdoor krijgt de Gin Tonic een iets kruidigere afdronk. 

 Wat heb je nodig?

 • Sevenhills gin (50ml)
 • Fruitige tonic (120ml)
 • Klein gesneden aardbeien
 • Zwarte peper

Bereidingswijze

Schenk de Sevenhills gin op een rustige manier in een gin en tonic glas gevuld met ijs. Voeg daarna de tonic toe en roer deze mix op een rustige manier. Garneer de tonic daarna met klein gesneden aardbeien. Voeg hierna een scheutje zwarte peper toe voor een kruidige afdronk. 

 

Benieuwd naar nog meer lekkere Gin Tonic recepten? Lees dan via onderstaande button verder op de website van Sevenhills Gin. 


Meer Gin Tonic recepten

PREVIOUS POSTNEXT POST