Categorieën

Recente artikelen

Bereikbaarheid

De Zuidpoort

Openbaar vervoer

De Zuidpoort ligt op zo’n 5 minuten loopafstand van station Delft, waar ook tramlijn 1 stopt (Den Haag/Delft). Diverse stads- en streekbussen stoppen bij halte Zuidpoort naast het theater. Tijdens de werkzaamheden aan de Sint Sebastiaansbrug stoppen alleen buslijn 64 en 66 bij de halte Zuidpoort. De overige buslijnen volgen een andere route. Om zeker te zijn van de actuele reistijd naar Zuidpoort, kijk je op 9292.nl voor actuele reis- en vertrektijden. De omleidingen van het openbaar vervoer zijn ook te zien op deze kaart op Delft.nl.

Auto

Vanaf de snelweg (A13) neem je afslag 9 Delft/Pijnacker (IKEA). Onder aan de afslag ga je richting centrum (volg parkeerborden Zuidpoort). Let op: vanaf 14 februari 2019 tot medio 2020 is de Sint Sebastiaansbrug afgesloten. Vanaf de A4 en de A13 staat het centrum met omleidingsborden aangegeven. De omleidingen voor auto’s zijn te zien op deze kaart op Delft.nl.

Parkeren

In De Zuidpoort ligt Parkeergarage Zuidpoort (900 plaatsen). Deze garage is 24 uur per dag geopend. Voor meer informatie over de bereikbaarheid en openingstijden van de parkeergarage klik je hier.

Fietsenstalling

In De Zuidpoort vindt je de bewaakte fietsenstalling van Biesieklette. Nieuw is het oplaadpunt voor je e-bike. Voor meer informatie over de fietsenstalling klik je hier. Voor fietsers is de Zuidpoort tijdens de afsluiting van de brug goed bereikbaar. Tussen Zuidpoort en de TU-wijk kan gebruik worden gemaakt van de Kanaalweg, de Hambrug en het fietspad langs het Mijnbouwplein. Fietsers kunnen niet meer langs beide zijden van het Rijn-Schiekanaal onder de brug door fietsen. De omleidingen voor fietsers zijn ook te zien op deze kaart op Delft.nl.