Categorieën

Recente artikelen

De Zuidpoort

  /  Winkelen   /  De beste manieren om complimenten te geven van De Zuidpoort

De beste manieren om complimenten te geven van De Zuidpoort

Het geven van complimenten doen we veel te weinig, terwijl het vaak juist heel erg gewaardeerd wordt. In het teken van ‘complimenten dag’ helpt De Zuidpoort je graag op weg hoe jij je vriend, ouder of collega kan laten zien dat je hen waardeert. 

Complimenten geven

Direct een compliment geven aan je vriend, ouder of collega laat vaak al goed zien dat je die persoon waardeert. Dit hoeft niet altijd iets groots te zijn, een klein complimentje is vaak al voldoende. Probeer de volgende complimenten eens:

  • Je bent makkelijk en fijn om mee te praten
  • Je kunt echt goed luisteren
  • Het is jouw kleur, het staat je goed!
  • Ik ben blij dat ik jou ken, omdat ik zo veel van je kan leren
  • Ik vindt jou lach prachtig
  • Ik weet zeker dat alles goedkomt als jij dit op je neemt.

We weten dat sommigen wel erg zoetsappig klinken, maar ze werken wel! Dit komt doordat mensen dit vaak wel denken, maar niet direct uiten.

pexels-gabby-k-5876688

Cadeautje geven

Wanneer je iemand naast een compliment toch nog iets extra’s wil geven, is een klein cadeautje altijd leuk. De winkels in De Zuidpoort hebben hier verschillende opties voor.

Zo kan je bij CASA iets leuks halen voor in huis tegen een mooi prijsje. Denk hierbij aan een leuk kussen, opbergbakje of een tafellamp. 

Liever iets voor de verzorging cadeau geven? Dan hebben Kruidvat en ICI Paris XL een groot en divers assortiment huidverzorging voor mannen en vrouwen.

Voor iemand waarvan je de interesses niet precies weet is een cadeaukaart altijd een goed idee. Zo kan je een cadeaukaart halen van Pathé voor een gratis film bij Pathé thuis. Zo kunnen ze hun eigen films uitzoeken.


TIP! Combineer een cadeau en compliment: Het is altijd leuk als het cadeau deel uit maakt van je compliment. Geef bijvoorbeeld je collega zijn lievelingschocolade reep Mars. Dan kan je als compliment geven: ‘Dankzij jou heb ik meer in mijn Mars’. Uniek en persoonlijk.

Hulp aanbieden

Je tijd vrijmaken voor iemand anders wordt vaak ook erg gewaardeerd. Dit kan je op verschillende manieren doen:

  • Helpen om een werktaak af te ronden
  • Wees een luisterend oor voor iemand
  • Pak een ‘klus’ van iemand anders op:

Hierbij kan je denken aan het regelen van de lunch of diner. Zo kan je bijvoorbeeld bij restaurant Sevenhills of restaurant Moodz een heerlijke lunch of diner bestellen en hoeft je vriend, ouder of collega hier niet meer aan te denken. 

PREVIOUS POSTNEXT POST