Categorieën

Recente artikelen

Sint Sebastiaansbrug vanaf 14 februari gesloten

De komende jaren werkt de Gemeente Delft aan een betere bereikbaarheid van het Delftse centrum. Tramlijn 19 zal zorgen voor een goede verbinding tussen het centrum en de TU-wijk. De huidige Sebastiaansbrug is niet geschikt voor deze nieuwe tramlijn en verkeert bovendien in slechte staat. Daarom wordt de Sint Sebastiaansbrug van 14 februari 2019 tot medio 2020 vervangen.

Omleidingen

De Sint Sebastiaansbrug is tijdens deze werkzaamheden gesloten voor alle verkeer. De omleidingsroutes vind je hieronder. Ze staan ook met borden aangegeven op de snelwegen en in het centrum.

Auto

De Zuidpoort en de Zuidpoortgarage zijn tijdens de afsluiting van de Sebastiaansbrug goed bereikbaar via de Kruithuisweg, de Prinses Beatrixlaan en de Westlandseweg. Vanaf de A4 en de A13 staat het centrum met omleidingsborden aangegeven. De omleidingen voor auto’s zijn te zien op deze kaart op Delft.nl.

Fiets

Voor fietsers is De Zuidpoort tijdens de afsluiting van de brug goed bereikbaar. Tussen Zuidpoort en de TU-wijk kan gebruik worden gemaakt van de Kanaalweg, de Hambrug en het fietspad langs het Mijnbouwplein. Fietsers kunnen niet meer langs beide zijden van het Rijn-Schiekanaal onder de brug door fietsen. De omleidingen voor fietsers zijn ook te zien op deze kaart op Delft.nl.

Openbaar vervoer

Tijdens de werkzaamheden aan de Sint Sebastiaansbrug stoppen alleen buslijn 64 en 66 bij de halte Zuidpoort. De overige buslijnen volgen een andere route. Om zeker te zijn van de actuele reistijd naar Zuidpoort, kijk je op 9292.nl voor actuele reis- en vertrektijden. De omleidingen van het openbaar vervoer zijn ook te zien op deze kaart op Delft.nl.