fbpx

Categorieën

Recente artikelen

De Zuidpoort

  /  Eten & drinken   /  3 tips om er thuis gezellige paasdagen van te maken

3 tips om er thuis gezellige paasdagen van te maken

Pasen staat voor de deur! De dag van eieren zoeken, chocolade eieren oppeuzelen en het teken dat het voorjaar écht is begonnen. Ook al mogen we dit jaar Pasen niet met de hele familie vieren, we kunnen er nog steeds een gezellig lang weekend van maken met deze drie tips van De Zuidpoort! 

1. Bedenk leuke paasactiviteiten

Met Pasen willen we graag leuke dingen doen met het gezin. Maar wat kun je nou, ondanks Corona, voor leuks doen met de kids. 

1. Paaseierenjacht. Hou een paaseierenjacht in huis. En nee niet alleen voor kinderen, maar samen met de kinderen. Kies 2 verschillende kleuren eieren, je kinderen verstoppen de ene kleur en jij de andere. Vervolgens gaan jullie opzoek naar elkaars eieren. 

2. Chocolade fondue. Wie is er nou niet gek op chocolade? In plaats van de traditionele chocolade eitjes, kan je ook samen lekker chocoladefonduen. Smelt een grote paashaas in de pan. Haal bij de Jumbo de favoriete stukjes fruit van je kinderen en fonduen maar!

3. Cadeau paasmand maken. Het is lastig dat we dit jaar niet op bezoek kunnen gaan bij opa en oma, maar we kunnen wel wat leuks voor hun maken. Maak samen met je kinderen een creatieve paasmand. De mand kan gevuld worden met paaseieren in een mooi versiert bakje, verschillende paas knutsels van de kinderen en een paar leuke foto’s van het gezin. Versier de mand en stop alle cadeautjes erin. Ga vervolgens op ‘raambezoek’ bij opa en oma om het cadeau te geven.

2. Trek vrolijke paaskleding aan

Ook al vieren we Pasen waarschijnlijk thuis, blijft het leuk om ons daarvoor aan te kleden.

Om helemaal in de paas- en lentestemming te komen heeft H&M een zeer uitgebreide collectie met gezellige bloemen prints. Niet alleen opvallende patronen, maar ook subtiele prints. Met kleding in frisse kleuren als licht groen en zand.

Esprit heeft ook een hele fleurige collectie in de (online)winkel hangen. Van neutrale tops tot hemdjes met gekke prints, het zit er allemaal tussen. Met kleuren zoals leger groen, denim blauw en licht roze.

Neem een kijkje op de websites of maak een afspraak om privé te shoppen.

hmgoepprod

3. Haal paasachtige lekkernijen in huis

Geen Pasen zonder lekker eten. De restaurants van De Zuidpoort hebben speciaal voor thuis verschillende pakketten samengesteld om van te genieten.

Sevenhills

Sevenhills heeft een heerlijke paas brunch samengesteld waar je van kan genieten. De brunch bestaat uit verschillende lekkernijen. Zo zitten er onder andere huisgebakken paasbroodjes, gerookte zalm, aspergesoep, pancakes in. Ook kun je een paasborrelpakket bestellen. Hierin zit onder andere lekkere kaasjes, charcuterie, tonijnsashimi, noten mix en, niet te vergeten, paaseitjes.

Neem snel een kijkje op hun website om de volledige inhoud van de pakketten te bekijken en om er eentje te bestellen.

ff4219_28b073d5cab14894a953fcd088b6065e_mv2
158079148_3854741217973455_1493969774884779385_o

Moodz

Ook Moodz heeft een heerlijke paas brunch samengesteld voor afhaal of bezorging. Hierin zitten heerlijke gebakken broodjes, huisgemaakte eiersalade, wraps met zalm, verse jus d’orange en diverse finger foods.

Neem een kijkje op hun Facebook pagina voor de volledige inhoud van het pakket en hoe je deze kunt bestellen.